zondag 7 juni 2009

Het concept

Het Tank Memorial herdenkt het TANK CORPS, HEAVY BRANCH MACHINE GUN CORPS en de toegevoegde infanterie/tank acties in de Ieper Salient tijdens de Grote Oorlog.
De gemeente Poelkapelle is de gastheer van het Tank Memorial voor de ganse Ieper Salient. Poelkapelle was een van de vele slagvelden tijdens de 3de slag om Ieper in 1917, waar infanteriegevechten ondersteund werden door tanks.
Het Tank Memorial is een privaat gesponsord initiatief. Het bouwperceel daarentegen werd door het Vlaams Gewest, het gemeentebestuur en de bevolking van Langemark-Poelkapelle in bruikleen gegeven.
Het Memorial bevat een Memorial boek en een gastenboek ter nagedachtenis van alle 242 tanksoldaten die in de Ieper Salient begraven werden en herdacht worden.
In de vloer van het monument is een plan op schaal verwerkt die het gevechtscompartiment van een MK4 tank weergeeft. De positie en de ruimte die de tankbemanning ter beschikking had zal duidelijk in de vloer aangebracht worden in de kleuren van het Royal Tank Regiment nl. bruin - rood- groen.
Aan de linkerzijde wordt een informatiepaneel met tekst en originele afbeeldingen aangebracht.
De inplanting van het monument is voorzien naast het Guynemermonument, op de plaats waar ooit de "Tank van Poelkapelle" stond.
Poelkapelle is Guynemer en Poelkapelle zal ook de standplaats voor het Tank Memorial van de Ypres Salient zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten