zaterdag 12 september 2009

Reeds beschadigd. Raad eens door wie?

Deze blog is internationaal en ik hoop van harte dat deze ook de wereld rond gaat. Zo ziet men ook eens in het "buitenland" hoe het er hier in Belgie toegaat.De verlichting werd opnieuw geplaatst en is de keuze van de opdrachtgever.Een betondal is 30 cm. Kijk maar eens naar de beginpositie en naar de eindpositie. Dit is niet handmatig gebeurd maar met kracht.


Op het voetpad ziet men duidelijkde sporen van rubber bij het afremmen of kort draaien van het montagetoestel of het voor het opstellen en monteren van de kermisattractie. Andere opnamen worden niet gepubliceerd op deze blogspot om reden van eventuele gerechterlijke vervolging voor het beschadigen van een monument. De gemeente Langemark-Poelkapelle werd in kennis gesteld van dit voorval. We wachten af welke actie hier tegen wordt genomen, indien niet, moet er privé overgegaan worden tot vaststelling van de feiten aan de hand van het nodige fotomateriaal en de verklaringen van de opdrachtgever die op het moment van de feiten ter plaatse aanwezig was.Gezien de opdrachtgever een Brits is kon hij inderdaad niet op de hoogte zijn van onze Belgische wetgeving terzake en kon dus ook niet adequaat reageren op wat er hier gebeurde.Deze mensen die dit project met eigen middelen financieren zijn beschaamd over deze totaal respectvolle en met opzet of niet gepleegde vernieling.Als Belg schaam ik mij dit te laten gebeuren. Ik hoop dat het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle hier een duidelijk standpunt inneemt.Kijk eens even boven het hoofd van Chris, waar men duidelijk de sporen ziet van voormalige opstellingen van dit circus. We hoeven verder geen tekening te maken van wat er met het nieuwe voetpad gaat gebeuren.
Aan de voorzijde ziet men duidelijk de sporen van het indrukken van de omheining op de kop van de muur. Het is duidelijk dat hier met kracht tegengereden werd.

De omheiningng werd meer dan 50 cm in de vloer van het monumet geduwd. Het koperwerk werd geplooid en de hoek werd door de druk afgebroken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten